Bahan-bahane:
Godhong tela | 1 iket |
Brambang | 2 iji |
Terasi | 1 iji |
Lombok abang | 4 iji |
Uyah | sacukupe |
Gula Jawa | 1 iji |
Asem Jawa | sacukupe |
Carane Nggawe:
1
Banyu digodhok nganti umub, ditambahake uyah sithik (ben godhong tela tetep ijo seger). Godhong tela sing saiket mau ing jero banyu, sadurunge dikumbah dhisik nganti resik. Digodhog aja nganti kematengen. Banjur ditirisne.
2
Brambang dibakar, trasi uga dibakar. Uleg karo uyah, lombok abang, asem jawa lan gula jawa.
3
Bubar sambele alus, banjur campur godhong tela sing wis ditirisne didokohake ing layah. Banjur dicampur nganggo ulegan.
4
Brambang asem siap dimaem.
sumber : http://dapurmasak.com/resep/brambang-asem-672
Tidak ada komentar:
Posting Komentar