Jumat, 05 Desember 2014

Carane Nggawe Garang Asem

Bahan-bahane: 

Pitik 1 utuh
Brambang10 butir
Bawang 7 siung
Lombok Abang7 buah
Lombok Rawit3 buah
Belimbing wuluh4 buah
Tomat ijo3 buah
Godhong salam1 lembar
Laos1 cm
jahe1 cm
gula1 sacukupe
uyah1 sacukupe
santen500 cc
banyu1 sacukupe

Carane Nggawe:

1
Banyu diumubke

2
Iris brambang, bawang, lombok abang, tomat, belimbing wuluh

3
Kabeh bahan dilebokake kajaba santen.

4
Bubar bahan-bahan mateng, banjur santen dilebokake, terus diudhak supaya santene ora pecah. Banjur dimasak nganti umub. 


Garang Asem siap dimaem. 


sumber: http://dapurmasak.com/resep/garang-asem-ayam-tanpa-bungkus-10847?ref=category_page 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar