Selasa, 02 Desember 2014

Carane Nggawe Klepon

RESEP KLEPON PRAKTIS
Klepon, pangananan Jawa kang benthuke bunder, warnane ijo lan njerone diiseni karo gula jawa terus njabane dikei krambil parutan. Biasane klepon iki didakekake camilan utawa suguhan nalika tamu rawuh

Bahan nggawe klepon :
  • 150 gram tepung ketan
  • 1 sendok makan gula pasir
  • ½ sendok teh garam
  • air sacukuoe
  • kelapa diparut kukus dikei uyah sithik
  • cokelat meses
  • keju mozarella
  • pewarna hijau utawa manut selera
CARANE NGGAWE KLEPON 
  1. Campur rata tepung ketan karo gula pasir lan uyah. Campur perwarna karo banyu banur disokake sithik mbaka sithik kambi diuleni tekan adonane  keset lan bisa dibentuk. 
  2. jupuk sethithik adonan, banjur dipipihne, dan diiseni sesuai selera, banjur digawe bunder. 
  3. Umubke banyu ing jero manci, bubar umub banjur adonan sing bunder-bunder mau dicemplungake ing banyu kang umub mau, dienteni tekan ngambang. sawise ngambang banjur angkat banjur digulingake ing parutan klapa kukus. kue klepon siap dimaem. 

sumber : http://resepmasakankreatif.blogspot.com/2014/02/cara-membuat-klepon-enak-mudah-sederhana.html. Diunduh tanggal 3 Desember 2014.  Pukul 09.35.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar