Jumat, 05 Desember 2014

Carane Nggawe Tahu Aci Khas Tegal

Bahan-bahane:

Tahu4 buah
Tepung Tapioka (Kanji)5 sendok makan
Tepung Terigu2 sendok makan
Uyah1/4 sendok teh
Merica (Lada) Bubuksacukupe
Godhong Bawang1 batang
Bawang Halus2 siung
Banyu Angetsacukupe

Carane Nggawe

1
Kabeh tepung, uyah, lan mrica dicampur dadi siji. 

2
Campurke irisan godhong bawang, bawang sing wis dialusne lan tepung. Udak rata.

3
Banyu panas ditambahake sacukupe. Aja kecuweren, usahake nganti adonan isa dibentuk. Banjur disisihne.

4
W1siziisijiwmtqvmdyvmdcvmtgvmdmvntevntczl2nmnmy5zf9vcmlnaw5hbf8ymde0mduyof8wmze2mduuanbnil0swyjwiiwiy29udmvydcisii1hdxrvlw9yawvudcaixsxbinailcj0ahvtyiisije4mhgixv0?sha=5fc41574
Banjur aci dilebokake ing jero tahu kang wis dikerok. Banjur geni dipanaske, goreng tahu nganti kecoklatan. Yen wis kecoklatan banjur diangkat. Tahu aci siap dimaem.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar